Bianca van der Sterre

44 jaar, getrouwd met Raymond en samen hebben wij twee prachtige zoons van 16 en 13 jaar.

Toen ik 8 jaar was, vertelden mijn ouders dat ze uit elkaar gingen. Ze gingen scheiden. Ik was er kapot van, mijn wereld stortte in. Dat wat voor mij zó vertrouwd was, viel uit elkaar.

Ik was ontzettend verdrietig, omdat de twee mensen die voor mij het belangrijkste waren, niet meer samen wilden zijn. Ik was boos, omdat ze mij dit verdriet aandeden. Ik voelde me schuldig, omdat het misschien niet gebeurd was als ik liever was geweest of beter had geluisterd. Ik voelde me alleen, omdat andere ouders nog wel samen waren en ik er met niemand over kon praten. Niemand vroeg hoe het met mij ging.

Om nog meer gedoe te voorkomen en iedereen tevreden te houden, ging ik me aanpassen. Ik voelde me verantwoordelijk voor het geluk van mijn ouders en nam meer taken op me dan goed is voor een kind. Vooral naar mijn moeder was ik erg loyaal. Ik woonde dan ook bij haar en ging om het weekend naar mijn vader. Omdat mijn moeder psychische problemen had, leerde ik al jong om voor mezelf te zorgen, op eigen benen te staan. Ik deed eigenlijk altijd alles in dienst van de ander, om de ander tevreden te stellen en ging daarbij voorbij aan wat ik zelf nodig had. Langzaam verloor ik mijn kind-zijn en mijn eigenheid. Ik wist niet wie ik was, had geen eigen mening en kende mijn grenzen niet.

Gelukkig is dat nu anders en sta ik positief en krachtig in het leven.

Ik wil heel graag kinderen, die in eenzelfde situatie zitten als waar ik als kind in heb gezeten, ondersteunen en begeleiden. Om die reden ben ik een kindercoachopleiding gaan volgen.

In april 2016 heb ik fase 1 van TORI Kindercoach Opleiding succesvol afgerond, in december 2016 de training Kindercoach Navigatie Systeem en in januari 2017 ben ik gestart met fase 2 (verdieping) van de opleiding, die naar verwachting eind oktober afgerond zal zijn. In september 2017 start ik met een jaaropleiding tot scheidingscoach, zodat ik behalve kinderen ook de ouders op een goede manier kan coachen, zowel voor, tijdens als na de scheiding.

Bianca GKZ coach
Bianca Mila
Menu